До Португалия и обратно (работна визита)

Картина на карта
 От 09 до 18 ноември се състоя пътуването  на групата от нашето училище до Мартинлонго, Португалия.
Мартинлонго е малко село, с 1386  жители и основно училище, в което учат приблизително 160 деца от селото и околните селца.
Визитата до това училище е част от работата по проекта "Да споделим културата си", по който започнахме работа тази учебна година и по който сме партньори с училището в Мартинлонго и училищатаВ  от Ясло (Полша),  Петрещ (Румъния), Арпасеки (Турция) и Платикампос (Гърция). Срещата в Мартинлонго беше първата за проекта и на нея присъстваха представители на всички училища - партньори.
По време на визитата гостите разгледаха училището, представиха собствените си страни и училища, плуваха заедно в плувния басейн на домакините, присъстваха на концерт на португалски  фолклорни танци и песни подготвени от учениците от Мартинлонго. Имаше много екскурзии из района, по време на които се запознаха с културните традиции и историческите забележителности. За да се опознаят още по-добре, учениците бяха настанени в семейства на техни връстници от португалското училище. Трудно е да се предадат всички впечатления с няколко думи, затова нека снимките говорят :-)

Пътуване до Португалия 

  

Училището в Мартинлонго


Пътувания в района на Мартинлонго (Вакейрош и Барада)


Алкотим


Мертола


Монте Гордо


  След края на работната визита и след като се сбогува със сърдечните домакини и останалите гости нашата група имаше щастието да посети две европейски столици по пътя си към България - Лисабон и Париж. В Лисабон площада Дон Педро, Триумфалната арка, асансьорът към крепостта Санта Жуста и Океанариума а в Париж - Айфеловата кула, Триумфалната арка и булевардът Шанз-Елизе оставиха трайни спомени в сърцата на всички.

Лисабон


Париж

Няма коментари:

Публикуване на коментар